Как Синер помогна на Гришо да бие Алкарас и какво очаква срещу Джари?


Как Синер помогна на Гришо да бие Алкарас и какво очаква срещу Джари?
Снимка: Getty Images

4603 0

Най-добрият роден тенисист Григор Димитров говори за следващия си противник на Мастърса в Шанхай. Той победи световния номер 2 Карлос Алкарас в 1/8-финалите и ще спори с Николас Джари за място в полуфиналите утре.

"Оценявам мача тази вечер, щастлив съм, но сега всичко става по-трудно. Джари удря топката много добре и има страхотен сервис, също толкова опасен е. Мога да се съсредоточа само върху себе си и играта си: как ще се развие мачът не е в моите ръце", заяви българската звезда в мъжкия тенис след успеха над испанеца.

"През последните три седмици играхме на три различни настилки, с три различни вида топки. Най-важното е да знаете как да се адаптирате. Мисля, че играта срещу страхотни играчи помага много в този смисъл. В мача, който имах със Синер в Пекин например почувствах, че можех да дам повече.

Наистина се научих от този мач. Тази вечер имах шанс да го докажа, да поправя грешките от миналата седмица. Когато играете срещу най-добрите играчи, Вие се адаптирате към тяхната топка, към техните навици, и по този начин автоматично повишавате нивото си", разсъждава Григор на пресконференцията след победата над Алкарас.

"Мисля, че в момента съм в добра позиция. Благодарен съм за това, което имам, но съм убеден, че работата ми още не е свършена. Не знам какво ще се случи в следващия мач. Това, което знам, е, че искам да покажа правилното отношение и да играя моята игра", допълни той, цитиран от ubitennis.com. А ето как Димитров обясни победата си над Алкарас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички