Жива легенда! Федерер бе на ръба на пропастта, но скочи и стигна 1/2-финал


Жива легенда! Федерер бе на ръба на пропастта, но скочи и стигна 1/2-финал
Снимка: Getty Images/Guliver

895 0

Световният номер 3 Роджър Федерер запази жива мечтата си за осма титла от Уимбълдън, след като победи Марин Чилич в изключително драматичен мач от 1/4-финалната фаза на мъжката схема.

Швейцарският маестро изгуби първите два сета, но все пак стигна до крайното 6-7(4), 4-6, 6-3, 7-6(9), 6-3, като по пътя спаси 3 мачбола.

Двамата тенисисти доминираха на сервис от самото начало и първият сет мина без пробиви и се реши след тайбрек, в който Чилич надделя със 7-4. Във втората част хърватинът успя да пробие веднъж съперника си и сред безгрешно представяне на своите подавания поведе с 2 сета.

В третия сет Федерер успя да стигне до първия си пробив, а това му бе достатъчно, за да намали изоставането си. Най-напрегната и интересна бе 4-та част, като носителят на 17 титли от Големия шлем спаси 1 мачбол, преди да вкара мача в тайбрек, в който му се наложи да покаже железни нерви и да отрази още две възможността на Чилич да затвори мача.

В крайна сметка Федерер все тайбрека на 9 точки, след което успя да пробие в решителния сет и да затвори мача след 3 часа и 17 минути. По този начин Федерер стигна до 10-ия си полуфинал в Ол Ингланд Клъб, а за място на финала ще спори с канадеца Милош Раонич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички