Жалко! Пиронкова отпадна в първия мач от квалификациите за Мадрид след 3-сетова битка


Жалко! Пиронкова отпадна в първия мач от квалификациите за Мадрид след 3-сетова битка
Снимка: Getty Images/Guliver

1066 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна безславно още след първия двубой от квалификациите за силния WTA 1000 турнир в Мадрид. Тя бе сломена от лидерката преди основната схема Анастасия Севастова.

33-годишната пловдивчанка започна отлично срещата и поведе при сетовете, но след това допусна пълен обрат и напусна състезанието след 6:3 4:6 3:6 в изключително успорван дуел. Срещата бе спряна заради дъжда след първия гейм на втората част.

Това бе и първи мач за Пиронкова на червен клей през сезона. Тя започна отлично срещу световната номер 54 и поведе с 2:0. Впоследствие обаче Севастова се върна и изравни за 3:3, след което обаче българката не ѝ остави повече шанс и затвори частта след 3 поредни гейма.

Втория сет също изобилстваше от пробиви, но въпреки двата записани в полза на Цвети съперничката и съумя да излезе победител след два сетпойнта в края. Третата и последна част също отиде на сметката на Севастова, като отново пробив при заключителния сервис-гейм на Пиронкова се оказа ключът към успеха.

Анастасия Севастова ще се изправи срещу Марта Костюк във втория кръг от пресявките, тъй като тя победи с 6:4, 6:1 Маргарита Гаспарян.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички