Ига Швьонтек се оттегли от Маями, Ролан Гарос е под въпрос


Ига Швьонтек се оттегли от Маями, Ролан Гарос е под въпрос
Снимка: Guliver/GettyImages

1418 0

Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек бе принудена да откаже участие от турнира в Мадрид, УТА 1000. Полякинята се оттегля заради контузия на дясното рамо. Това обяви самата тя с пост в Туитър.

Ето и цялото съобщение на Швьонтек:

" След интензивните няколко седмици и спечелването на 4 поредни титли, е време да се погрижа за ръката си, която е с проблем от турнира в Маями и нямах шансове да я лекувам. Имам нужда да почина от тежките постоянни мачове и да се грижа за контузията си по най-правилния начин. За съжаление, се оттеглям от участие в турнира в Мадрид. Тялото ми има нужда от почивка. Ще се подготвя за Рим и Париж. Ще се видим скоро. Надявам се да имам много възможности да играя в Мадрид в бъдеще - искам да го направя."

Все още не е ясно колко сериозна е контузията на Швьонтек. Полякинята се надява да се завърне на корта за турнира в Рим, а ако това не се случи, под въпрос ще е участието й и на "Ролан Гарос", който тя спечели през 2020 година.

Междувременно стана ясно, че Роджър Федерер ще се завърне в големия тенис през есента на тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички