Хюит: Григор няма шанс за титла от Големия шлем


Хюит: Григор няма шанс за титла от Големия шлем
Снимка: Getty Images/Guliver

2028 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров няма никакъв шанс за титла нито на предстоящия "Ролан Гарос", нито на който и да било друг турнир от Големия шлем в близко бъдеще.

Това заяви бившият номер едно в света Лейтън Хюит два месеца преди началото на надпреварата във френската столица.

През миналата година доминацията на Голямата четворка Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри беше нарушена от Станислас Вавринка, който триумфира на "Аустрелиън Оупън", и Марин Чилич, спечелил "ЮС Оупън". Това даде надежди на сочените за бъдеще на тениса номер 5 Кей Нишикори, номер 6 Милош Раонич и номер 11 Григор Димитров за нещо повече от достойно представяне в турнирите от Шлема, но Хюит е на друго мнение, пише "Телеграф".

"В днешни дни трябва да победиш двама, твърде вероятно и трима, от тези четирима топ играчи, за да спечелиш турнир от Големия шлем. А тези момчета все още не могат да се справят със задачата. Може да успеят срещу един от Четворката, но не и с двама или трима подред, за да стигнат трофей. Много рядко ще видите Надал, Федерер, Джокович или Мъри да загубят преди 1/4-финалите, а пътят към титлата минава през тях", обясни Хюит.

С 9 титли в последните 10 години и само една загуба на "Ролан Гарос" Лейтън Хюит е убеден, че Рафаел Надал е абсолютен фаворит за титлата в Париж и тази година.

"Не ме интересува колко ще му е трудно, но с неговия рекорд в турнира изглежда непобедим. Всяка надпревара от Големия шлем е трудна за печелене, но Рафа е вдигал купата във Франция много пъти, при това с лекота", добави австралиецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички