Халеп обърна китайка и продължава напред в Шънджън


Халеп обърна китайка и продължава напред в Шънджън
Снимка: Getty Images/Guliver

965 0

Румънката Симона Халеп се класира за 1/4-финалите на турнира в Шънджън, след като обърна местната фаворитка Дуан Инин и я победи с 3-6, 6-1, 6-2. С този успех Халеп си осигури оставане на първото място в световната ранглиста в следващите две седмици, което означава, че ще бъде първа поставена на Откритото първенство на Австралия.

Инин, която заема 91-во място в световната ранглиста, бе окрилена от подкрепата на местната публика в първия сет и го спечели, без да даде нито една възможност за пробив на съперничката си. Халеп обаче отговори подобаващо и спечели 12 от следващите 15 гейма, за да стигне до успеха след час и 37 минути игра.

"Знаех, че тя ще играе агресивно и ще удря всяка топка много силно, затова трябваше да бъда много силна в работата с краката. След първия сет знаех, че трябва да намеря ритъма си, да стоя по-близо до основната линия, да отворя корта и успях да сторя всичко това", сподели Халеп, която реализира 21 печеливши удара и допусна само 13 непредизвикани грешки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички