Гришо зарадва Маша със суджук


Гришо зарадва Маша със суджук

2705 0

Магарешки суджук по оригинална хасковска рецепта подслажда любовта между първата ни ракета Григор Димитров и ослепителната му половинка Мария Шарапова, научи „Всеки ден" от близък приятел на тенис гордостта на България. Русокосата красавица опитала за първи път кулинарното изкушение малко след миналогодишния „Уимбълдън".

Депресирана от загубата си във втория кръг на надпреварата, красивата рускиня решила да позакрепи разклатените си нерви с край на постоянните диети, тъй като бездруго се намирала извън период на активна подготовка. Маша от сутрин до пладне опитвала по малко от най-различни лакомства и съвсем случайно попаднала в хладилника на подкова магарешки суджук, изпратен от родителите на Григор.

„Отначало Мария не разбрала какво яде. Мислела, че е говеждо. Григор се чудел как да й признае, че хрупа хрущялите на хасковско магаренце, но в крайна сметка й казал истината" - твърди авер на Димитров.

„Маша обаче е печена и изобщо не се впечатлила, а дори го помолила да заръча на техните да пращат двойна порция, защото се влюбила в домашния колбас."

До днес Шарапова редовно се глези с магарешки суджук, като не спира да възхвалява уникалния му вкус и хранителните му качества сред познати. „Ако го бях открила по-рано, нямаше да отпадна от тая трътла Брито", клатела глава красавицата. Мария дори обмисляла да носи по една подкова в сакчето си и да се подкрепя с деликатеса в почивките между сетовете на официални мачове. Много професионалисти хапват банани или авокадо за прилив на енергия между два бекхенда, но Шарапова отхвърлила идеята, защото се притеснявала как ще изглежда пред телевизионните камери.

Вълшебният продукт е много популярен в Югоизточна България, като традиционната рецепта е 40% магарешко месо, още толкова свинско, 10% сланина, селитра и сол на вкус. В семейството на Григор Димитров имали сериозни традиции в производството на суджука, а дядо му бил известен като един от най-големите майстори на продукта в Хасковско.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички