Гришо разкри причините за проваления сезон


Гришо разкри причините за проваления сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1310 0

Загубата от Анди Мъри на Откритото първенство на Австралия с 4:6, 7:6(5), 3:6, 5:7 и последвалата промяна на параметрите на ракетата са основните причините за проваления сезон на Григор Димитров. Това разкри самият той в интервю за официалния сайт на турнира в Стокхолм, който започва в понеделник.

"В Австралия имах своите шансове срещу Анди, но не се възползвах. Може би след този мач загубих малко увереност. След това работих върху новата ракета и ми трябваше време да свикна. Като цяло направих доста промени на и извън корта. Това отне голяма част от вниманието ми и ме отклони донякъде от целите ми и от това къде исках да бъда през тази година. Нивото на тренировките и физическата ми подготовка падна малко. Това бяха едни от ключовите фактори защо на моменти не играех добър тенис", обясни Гришо.

"Това ще ми бъде добра поука и се надявам да не допускам същите грешки отново. Предстои ми много работа в предсезонната подготовка. Ще се опитам да направя нещо по-добро. Имам възможността да пробвам нещо различно с нов треньорски екип и искам да се възползвам", добави той.

24-годишният хасковлия спечели първата си титла именно в шведската столица през 2013 година, а през миналия сезон той достигна до финала. В настоящата кампания Димитров е поставен под номер 5 и ще започне срещу квалификант, а още на четвъртфиналите може да срещне водача в схемата Томаш Бердих (Чехия), от когото загуби мача за титлата през 2014 година.

"Винаги е хубаво да участваш в турнир, който си печелил. Познаваш корта, познаваш хората. Знаеш какво е работило за теб и можеш отново да го използваш. Публиката е страхотна. Получавам сериозна подкрепа. Чувствам се много добре тук", каза още 22-ият в световната ранглиста българин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички