Гришо потвърди участие в Стокхолм, ще играе 10 турнира до края на годината


Гришо потвърди участие в Стокхолм, ще играе 10 турнира до края на годината
Снимка: Gulliver/Getty Images

1740 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва за трета поредна година на тенис тернира в Стокхолм, който е от категорията "АТР 250" и ще се проведе в периода 19-25 октомври, а новината бе потвърдена от шведското издание "SportExpressen".

Именно в Стокхолм българинът спечели дебютната си АТР титла през 2013-а, а през изминалия сезон остана само на крачка от нов триумф, отстъпвайки на Томаш Бердих във финалния двубой. Чехът все още не е взел решение дали ще защитава трофея си в тазгодишното издание на турнира, а участието си към момента са потвърдили единствено Димитров и Гаске.

По този начин вече е ясна програмата до края на настоящия сезон за Григор, който ще се завърне отново на корта след две седмици във Вашингтон. След това за българинът предстоят участия на Мастърсите в Монреал и Синсинати, а по традиция американското турне на твърди кортове ще приключи с последния турнир от Големия шлем - US Open.

Нататък програмата на Димитров ще бъде изключително натоварена, тъй като е заявил участие в шест поредни турнира. Две седмици след края на Откритото първенство на САЩ българинът ще направи своя дебют в Куала Лумпур, а азиатското турне ще бъде допълнено с участия на "АТР 500" турнира в Токио и Мастърса в Шанхай.

По традиция Григор ще приключи сезона в Европа с три турнира на твърди кортове в зала, а именно тези в Стокхолм, Базел и Париж. Към момента единствената въпросителна около графика на българина е свързана с предстоящия двубой с Унгария за Купа "Дейвис", който ще се проведе в седмицата след US Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички