Гришо излиза на Централния корт в Париж в понеделник вечер


Гришо излиза на Централния корт в Париж в понеделник вечер
Снимка: Getty Images/Guliver

986 0

Григор Димитров започва срещу квалификант участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, който е с награден фонд от 3.83 милиона евро. Съперникът в първия кръг на българина е испанецът Пабло Карено Буста.

Двамата досега са се срещали веднъж, като това стана през миналата година в Мадрид. Тогава Гришо стигна до лесен успех с 6:2, 6:4 над испанеца, който в момента заема 104-о място в световната ранглиста.

Самият Карено Буста е на 24 години и до момента няма титла на турнир под егидата на ATP. Заработил е 1.3 милиона евро от наградни фондове от 2008 година насам.

Жребият на Григор в първия кръг е сравнително лесен, но второто препятствие ще бъде Марин Чилич, който се намира под №12 при мъжете. Бившият шампион на US Open почива в първия кръг.

Димитров има да защитава 90 точки от турнира в Париж, където стигна до 3-ия кръг през миналата година. Тогава той беше победен от Анди Мъри.

Самото участие на Гришо в турнира му гарантира 10 точки и 12 125 евро от наградния фонд.

Първият мач на българина в турнира е в понеделник вече на Централния корт. Началният час ще е след 21:30 българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички