Гришо е категоричен: Голямата цел е US Open


Гришо е категоричен: Голямата цел е US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

772 0

„Голямата ми цел е Ю Ес Оупън”, каза Григор Димитров след драматичната загуба от Марин Чилич на полуфинала на турнира в Синсинати. От двубоя им в първия кръг на олимпийските игри в Рио нямаше и помен – Гришо игра страхотно, но… 6:4, 3:6, 5:7.

В решителния сет българската звезда два пъти проби хърватина, но не му стигна. Времето също бе изнервящо. В самото начало на двубоя заваля дъжд и двамата тенисисти трябваше да чакат цели два часа, за да се върнат на корта.

„Сега мисля само, че трябва да съм поставен в основната схема на Ю Ес Оупън – разкри плановете си Гришо. – След това ще имам увереност за края на годината. Когато побеждаваш, всичко е наред. Толкова е просто. Тренирам много. Няма да лъжа. Трудя се, за да се върна отново по пътя.”

В тенис средите вече се коментира, че Димитров взе правилно решение да тренира заедно с Дани Валверду, бивш наставник на Анди Мъри. Шотландецът тръгва към нова титла, след като взе златен олимпийски медал. На финала в Синсинати ще играе срещу Чилич, посочва "Труд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички