Гришо: Дядовците ми даваха пари, за да играя


Гришо: Дядовците ми даваха пари, за да играя
Снимка: БГНЕС

1260 0

Още в самото начало, спомням си, че двамата дядовци трябваше да ми дават пари от техните пенсии, за да отида да играя някъде в Европа, разказа Григор Димитров пред "Нова тв".

„Когато бях на 13 години усетих, че искам тенисът да ми е работата. Може би като спечелих US Open и Уимбълдън усетих по-голяма тежест. Очакванията, които аз сложих на себе си. Особено след тези турнири усетих, че това е съдбата ми, искам да го правя завинаги", каза още той.

„Имаше момент, не си спомням кой мач. Казах, че това не ми е работата, това ми е мечтата. Това беше един от тези моменти, които знаех, че са адски важни и започнах да гледам на тениса с други очи“, продължи Григор.

„Имам в юношите много емоционални моменти, когато спечелих Европейското първенство до 14 годни, това беше моята врата към тениса“, добави най-добрият ни тенисист.

„Аз го усещам, не се срамувам да кажа откъде съм, от кой град съм, аз съм българин, играя за България, имам герба на телефона си. Има толкова много неща, които аз не съм ги показал. Чух неща, които не ми станаха приятни, но всеки има право да си казва мнението. Не ме е заболяло, това са малки неща, аз предпочитам да стоя настрани от тези неща. Познавам себе си, но думите няма как да ги забравя. Това е, каквото е“, завърши Гришо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички