Григор: Знам, че съм на нивото на Джокович и Надал


Григор: Знам, че съм на нивото на Джокович и Надал
Снимка: Getty Images/Guliver

3551 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново се върна към поражението от Новак Джокович в Синсинати, който впоследствие взе и титлата там. Първата ни ракета вече се подготвя за US Open и говори пред медиите там. 

"Премислих всичко много добре от играта си и смятам, че се справих много добре до 3:2 ори втория сет, след това обаче допуснах някои много лесни грешки. Със сигурност ми се щеше да не беше заваляло. Дори снощи си мислех, че и при загубата на втория сет пак се чувствах добре на терена. Но всичко опира до играта, а той се справи добре, така че вече всичко е минало", заяви Гришо. 

Той говори за съперничеството си с Джокович и кога ще успее да го победи: "Ние вече сме играли 8-9 пъти един срещу друг и всички мачове са били много тежки. Само в Куинс не беше толкова добър мачът, но в Синсинати чувствам, че играх много добър тенис. Много добре знаех какво ми трябва срещу него. Дори на моменти го бях притиснал на мястото, на което исках да бъде. Точно в тези моменти обаче той се отпускаше и почваше да прави още повече и силни неща, защото знаеше, че това е единственият начин да ме победи. Огромният му опит да играе толкова много завързани мачове през годините му даде малко допълнително предимство".

"За следващия път, когато ще играя срещу него, вече знам кои са силните ми страни и върху какво трябва да работя. Това е като при построяването на къща - слагаш тухла по тухла. Аз винаги съм там, чувствам, че мога да играя на тяхното ниво, винаги само най-малките детайли ми убягват. С когото и да съм играл в миналото, дали ще е Рафа, дали ще е Новак, дали ще е Анди, те знаят, че не е тайна и са наясно, че съм на тяхното ниво. Просто ми трябва да надграждам", категоричен бе българинът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички