Григор започна новия сезон с убедителна победа


Григор започна новия сезон с убедителна победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1722 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров откри новия сезон с победа с 6:2, 6:3 срещу Стийв Джонсън в първия кръг на турнира Brisbane International.

Българинът показа стабилна и агресивна игра, с която затрудни съперника си. В първия сет при резултат 5:2 за Григор срещата бе прекъсната заради дъжд, който пречеше на играта. 

Следващият съперник на Григор във втория кръг е французинът Никола Маю. 

В първия сет Григор показа добра и стабилна игра и го спечели с 6:2. В четвъртия гейм българинът стигна до пробив и поведе с 3:1. Джонсън атакува мрежата, но беше матиран.

Димитров се добра и до първи точки за пробив, а двойна грешка на съперника му даде ранна преднина. В следващия гейм макар и да срещна трудности Григор успя да затвърди гейма.

При резултат 4:2 и 40-15 мачът бе прекъснат за около 15ина минути заради вятър и дъжд. След като бе подновена играта, Григор показа, че това прекъсване не му се е отразило и спечели гейма с 6:2.

По не толкова добър начин започна втория сет, допусна пробив още в първия гейм, но за радост на Димитров, успя да изравни резултата още в следващия гейм. 

Гришо не остави никаквъв шанс на американеца в третия гейм и благодарение на агресивната си игра го спечели с 40:15. Отново се стигна до изравняване в четвъртия гейм, но след това Григор бе безгрешен.

В шестия ключов гейм за сета първата ни ракета се справи по невероятен начин и направи пробив за 4:2. Гришо поведе с 30:0, но американецът успя да изравни. Вместо да реализира геймбола си, Джонсън се не намери очертанията на корта от форхенд, пропусна и още няколко шанса да затвори частта и спаси един брейкбол. Григор се въползва от това и успя да затвърди преднината си.

Българинът изпусна възможността да затвори и втория сет при резултат 6:2. Форхендът на Джонсън затрудни Григор, който който стигна до 2 брейкбола, но американецът обаче се добра до дюс и спечели за 3:5. В следващия гейм Гришо си осигури два мачбола и не допусна изненада, с което се поздрави с победа за новата година.

Това бе шеста среща помежду Димитров и Джонсън. Общо пет пъти играга двмата помежду си в последните два сезона и три пъти само през 2016-а, като Григор спечели последните два двубоя и води с общо 3:2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички