Григор: Задавах си въпроса - как ме приемат всички вкъщи?


Григор: Задавах си въпроса - как ме приемат всички вкъщи?
Снимка: Официален сайт Sofia Open

4275 0

Григор Димитров е звездата на турнира Garanti Koza Sofia Open. Той е със статута на национален герой в страната си още преди представянето му на Australian Open, но оттогава еуфорията сред феновете само се увеличава, така започва материала за Григор на сайта на ATP.

Първата ни ракета не крие вълнението си от предстоящите срещи в "Арена Армеец", но също споделq, че е и малко напрегнато. 

"Невероятно е. За последен път играх тук, когато бях още юноша. Много е специално. Нямам възможност да се прибирам често вкъщи, така че всеки път, когато съм тук, е доста напрегнато. Но какво мога да направя? Това е част от играта. Нямам извинения. В София съм, за да играя тенис", коментира Димитров за официалния сайт на ATP.

"Моето семейство винаги е било зад мен и ме е подкрепяло. Дори когато не съм се справял толкова добре, за тях оставах най-добрият. Да съм у дома и да играя пред тях,само един спортист може да разбере подобно чувство".

"Бях развълнуван. Задавах си въпроса - как приемат всички вкъщи?. Искаше ми се да видя отстрани всички тези моменти, въпреки че се представях силно. Оценявам интереса и подкрепата към мен. България е малка страна. В момента нямаме толкова големи успехи в спорта и ако аз мога да дам нещо на цялата нация, би било прекрасно", заяви още Димитров.

"Трябва да се справя с напрежението, с интереса на медиите, да не разочаровам вкъщи. Наясно съм с тези неща. Всичко зависи от мен. Ще се постарая да се подготвя възможно най-добре преди първия ми мач и се надявам нещата да се развият по позитивен начин за мен", каза още Димитров, който има 10 победи и само 1 загуба от началото на сезона, който откри с титла в Бризбън.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички