Григор се бори, но Дел Потро отново се оказа непреодолимо препятствие


Григор се бори, но Дел Потро отново се оказа непреодолимо препятствие
Снимка: Getty Images/Guliver

2897 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не успя да се справи с трудното предизвикателство в лицето на аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Българинът загуби на полуфинала на турнира в Стокхолм и се сбогува с мечтата си за трофей.

Григор затрудни аржентинеца в не малко ситуации, но Дел Потро показа много концентрирана и стабилна игра. Във втория сет Григор не се възползва от преднината си от 5:4 и вместо да затвори сета остави на Дел Потро да иравни, а след това и да поведе.

Така Григор остава без победа над аржентинеца и само с един спечелен сет във всичките си двубои срещу него.

Първи сет

Дел Потро започна с пробив още в първия гейм. Аржентинецът се възползва от нерешителния Григор и дръпна с 0:40. Въпреки това Димитров успя да запише две точки, първата си точка с уинър от форхенд, а след това го размина с печеливш удар по правата. Във втория гейм Дел Потро затвърди пробива си и остави на Григор да вземе само точка.

След непредизвиканите грешки, които направи Григор в предните два гейма, то в третия показа малко по-концентрирана игра. Взе гейма на 30 и завърши подаването си с много добър сервис.

Четвъртия гейм бързо отиде на сметката на Дел Потро. Благодарение на добрия му сервис го затвори на 0. 

В следващите два гейма Григор подобри играта си и успя да навакса изоставането си. В шестия гейм българинът върна пробива, а Дел Потро показа, че също не е безгрешен. Григор си осигури преднина от 40:0, три шанса за връщане на брейка и от втория опит успя.

Неприятни два гейма за българина, в които той отнова изостана в резултата. Дел Потро направи двойна грешка за 15-15 в осмия гейм, след което влезе в сила форхендът му и стигна до два геймбола. Първият бе отразен от Григор, но след това прати бекхенд в аут - 3:5.

Димитров успя да се задържи в сета като спечели следващия гейм и даде само точка на Дел Потро. Григор отново показа добър сервис, но не успя да се противопостави и следващия гейм, който бе спечелен по категоричен начин от аржентинеца и затвори сета - 4:6.

Втори сет

 

За разлика от първия сет, втория започна доста добре за Григор. Първата ни ракета показа добър сервис и спечели подаването на нула. Григор Димитров спечели първата точка във втория гейм, а след това стигна до 30:30, но два мощни сервиса бяха достатъчни на Дел Потро, за да вземе гейма.

Третият гейм бе доста оспорван като Григор пропусна геймбол при 40:30, след което Дел Потро стигна до първата точка за пробив във втория сет. Гришо обаче я отрази, след което приключи гейма с две волета - 2:1. Въпреки че показа добра игра, следващия гейм бе спечелен от Дел Потро.

В петия гейм българинът показа характер и макар да изоставаше с 0:30 обърна до 40:30. Два уинъра от форхенд и отлична защита в последните три разигравания бяха достатъчни на Григор да вземе гейма - 3:2.

Безпроблемен 6-ти гейм за опонента на Григор и ново изравняване в резултата.  Дел Потро направи пробив в седмия гейм, който е първи в сета. Българинът поведе с 30:15, но допусна обрат до 30:40, а при брейк точката направи непредизвикана грешка от форхенд.

Гришо веднага върна пробива в следващия гейм, който пък му даде сила в деветия гейм да не остави нито точка за Дел Потро. Така, напрежението се пренесе върху него, който трябваше да сервира за оставане в сета. Димитров не се възползва от предимството си и да затврои сета, и така Дел Потро изравни с гейм на 15. Две двойни грешка от страна на Димитров и подарен гейм на аржентинеца - 5:6. 

Аржентинецът стигна до два поредни мачбола при 40:15, вторият, от които Григор не успя да отрази. Гейм, сет и мач за Дел Потро.

Преди срещата

Двамата имат три мача помежду си, в които българинът не само няма спечелен мач, но има само един спечелен сет. Последната им среща бе през тази година в Щутгарт, където Дел Потро бързо се справи с 6:4, 6:2.

Григор обаче показва страхотна форма и вече победи двама топ тенисисти, които никога не бе отстранявал в кариерата си - Рафаел Надал и Ришар Гаске.

На четвъртфиналите в Стокхолм, Димитров отстрани Кевин Андерсън, а Дел Потро не срещна никакви трудности с Иво Карлович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички