Григор разкри промяната в играта си, която го доближи до нивото на Голямата четворка


Григор разкри промяната в играта си, която го доближи до нивото на Голямата четворка
Снимка: Gulliver/GettyImages

1723 0

Напълно заслужено Григор Димитров ще бъде световният №3 от следващата седмица, след като записа четири победи на Финалния Мастърс в Лондон и завоюва 1 000 точки за класацията на АТР.

Григор ще се изправи срещу Давид Гофен във финалния мач днес, като двамата се изправиха един срещу друг в груповата фаза, където сънародникът ни бе повече от категоричен.

Димитров е щастлив от факта, че през сезона успя да спечели мачове, в които не играеше най-добрия си тенис. Именно това смята българинът, че е променил в играта си, за да бъде близко до нивото на Голямата четворка в мъжкия тенис - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. 

"Това са едни от най-важните мачове. Усещам, че в момента съм на много по-високо ниво, от колкото преди няколко години. Радвам се, че намерих пътя към тази си форма. 

За мен в мометна това е най-важното - да намериш начин да спечелиш мач, дори и да не играе най-добрия си тенис. Точно това правят и играчите, които са най-високо. В лош ден те успяват да намерят начина. 

В мача с Джак Сок не играх най-добрия си тенис, знам, че можех да направя по-добре някои неща, но по-важното за мен е, че намерих път към успеха", споделя Димитров.

Финалът е днес в 20 часа и ще може да го следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички