Григор почва работа с треньора, направил Дел Потро шампион


Григор почва работа с треньора, направил Дел Потро шампион

1111 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е намерил треньор, на който да разчита, за да си върне формата и успехите. Българинът ще започне работа с треньора на Хуан-Мартин Дел Потро - Франко Давин, разкри "TennisKafe".

Димитров се раздели с Роджър Рашийд през юли, след което започна да работи с шведския спец Йохан Йортегрен, но не спря да търси нов треньор и сега изглежда го е открил.

Давин пък наскоро се раздели с Дел Потро, след над 7 г. съвместна работа. С Давин в щаба си, Дел Потро вдигна единствената си титла от Големия шлем с триумфа над Роджър Федерер на US Open 2009. Специалистът помогна и на Гастон Гаудио да вземе трофея от Ролан Гарос 2004 преди в Париж да дойде време за ерата "Рафаел Надал".

Аржентинецът и Григор са се срещали този уикенд, за да уточнят как ще работят заедно. Давин заминава днес с Димитров за турнирите в Куала Лумпур (28 септември - 4 октомври) и Токио (5-11 октомври), които ще са пробен период за спойката между двамата. След тях Григор и Давин ще преценят дали да се обвържат с по-дългосрочни планове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички