Григор отпада за турнира в София заради пари?


Григор отпада за турнира в София заради пари?
Снимка: БГНЕС

1907 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров най-вероятно ще пренебрегне турнира в София догодина през февруари. Хасковлията е поискал тлъстия хонорар от 200 000 долара, за да играе в "Арена Армеец", твърди "Всеки ден".

Пазарлъците на Григор обаче са ударили на камък, тъй като организаторите не могат да си позволят да му платят исканата сума. До снощи Димитров не бе пуснал заявка за участие, а днес изтича крайният срок за записване. Така е почти сигурно, че "София оупън" 2016 ще мине без звездата ни.

Организаторите от "Garanti Koza" се надяваха Григор да играе пред българска публика отново, след като миналия месец направи голям шоу мач с Гаел Монфис.

Както е известно, през февруари (1-7) 2016 г. София ще приеме елитен тенис турнир, макар и от най-ниския ранг на АТР 250, за първи път от 1981 г.

Според "Всеки ден", организаторите на състезанието са предложили 100 000 долара на Димитров, но той и мениджърът му Георги Стоименов са преценили, че сумата е малка и са поискали повече. Отделно са парите, които българинът би могъл да заработи от общия награден фонд на турнира - 450 000 долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички