Григор обясни за колебливия първи сет и отправи силни думи към българската публика в Мелбърн


Григор обясни за колебливия първи сет и отправи силни думи към българската публика в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Gulliver

4909 0

Григор Димитров победи аржентинеца Хуан Игнасио Лондреро на старта на Australian Open, но първият сет не бе никак убедителен за българина и го загуби. Постепенно обаче навлече в ритъм и класата му бе решаваща в срещата.

"Не знам, просто се опитах да намеря ритъма си. Много труден първи сет, изобщо не успявах да намеря ударите си, допусках много непредизвикани грешки. Какво мога да кажа. Много съм щастлив, че отново съм тук, публиката беше невероятна днес. Искам да ви благодаря", заяви Григор след двубоя.

"Винаги е хубаво в началото на годината – свеж си, развълнуван си и искаш да дойдеш и да играеш. Винаги съм бил щастлив, когато пътувам към Австралия – първото пътешествие за годината, чакам го с нетърпение. Имаш повече време да се подготвиш", допълни още той и отново разказа за ATP Cup, където бе капитан на нашия отбор.

"Обичам играта. Цял живот съм играл за страната си. Да бъда капитан на подобно събитие със сигурност ми отне много енергия. Направих го на първо място за страната си и момчетата, но не на последно място и за самия себе си. Когато събереш всичко това, се получава прекрасен турнир. Радвам се, че успях да се опозная с отбора и да им дам нещо от себе си. През последните години където и да отида виждам български флагове. Това ме кара да се чувствам у дома. Далеч, но в същото време близо до дома,“ след което добави на български: „Благодаря ви на всички".

А защо Григор смая феновете с облеклото си и как реагираха феновете - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички