Григор и Звяра ометоха корта със съперниците си в Монте Карло


Григор и Звяра ометоха корта със съперниците си в Монте Карло

1937 0

Първата ни ракета Григор Димитров започна шеметно участието си на Мастърса в Монте Карло. Българинът стартира в надпреварата на двойки, където партньор му е легендарният играч в карето Макс Мирни, известен с прякора си Звяра.

В първата си среща българо-беларуският дует буквално срази с 6:1, 6:3 Марин Драганя и Хенри Континен. Успехът означава, че Димитров и Мирни ще се изправят срещу най-добрите в света на двойки - братята Боб и Майк Брайън.

Димитров и Мирни трябваше да отразяват два брейкпойнта още в първия гейм на мача, но се справиха. Нататък българинът и 205-сантиметровият гигант от Беларус поеха контрола над сета и го приключиха с два пробива на 15 и серия от общо пет поредни гейма. На практика, Континен и Драганя се добраха до едва четири точки за тези 5 гейма и изглеждаха в тотален нокдаун.

Вторият сет тръга като по вода за Континен и Драганя - пробив за 2:0, но Григор и Мирни веднага направиха рибрейк. След няколко сравнително тихи гейма Димитров и Мирни изработиха нов брейкпойнт и отново го реализираха за решителене пробив при 4:3, с който спокойно затвориха двубоя с още един пробив за 6:3.

Утре, 14 април, е първият двубой на Димитров на сингъл - срещу Фернандо Вердаско.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички