Григор доиграва мача с Долгополов утре


Григор доиграва мача с Долгополов утре
Снимка: БГНЕС

919 0

Мачът между Григор Димитров и Александър Долгополов няма да се доиграе днес.

Двамата тенисисти се появиха на корта в 5 часа сутринта, като двубоят беше прекъсван два пъти заради дъжд, Това доведе до решението на организаторите да отложат срещата за утре, както и всички останали четвъртфинали в Сидни.

Първото прекъсване бе след първия сет, спечелен от Долгополов, а второто в третия сет при 4:2 гейма за Григор. Двамата излизаха два пъти на корта и загряваха, но точно когато трябваше да подновят мача, дъждът отново се появяваше на корта. Така след над 5 часа от старта на двубоя, бе взето решение двубоят да се доиграе утре.

Двамата тенисисти си размениха по един сет. Долгополов взе първия с 6:4, а Димитров – втория с 6:3. След загубения първи сет от Григор, мачът беше прекъснат заради дъжд.

В третия сет Димитров поведе с 4:2 гейма, след което мачът бе прекъснат отново заради дъжд.

Двамата тенисисти си размениха по един ранен пробив в първия сет. Украинецът направи нов в деветия гейм, с който поведе с 5:4. Веднага след това успя да го затвърди и да спечели първия сет с 6:4 гейма. При 5:4 Димитров имаше четири възможности за ново моментално връщане на пробива, но това така и не се случи и украинецът успя да спечели сета с 6:4. Заради неубедителното си представяне Гришо не скри емоциите си и счупи своята ракета.
Веднага след края на сета двубоят бе прекъснат за повече от час заради дъжд.

След подновяването на играта Димитров показа по-уверена игра и спечели втория сет с 6:3 гейма. Той стигна до пробив в подаването на съперника си за 5:3 гейма, с което не даде възможност на Долгополов да се върне в частта.

В третия сет Димитров проби за 2:1 гейма, след което доведе резултата до 4:2 гейма в своя полза. При този резултат двубоят отново бе прекъснат заради дъжд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички