Григор: Добре е за един играч да освободи за кратко съзнанието си от тениса


Григор: Добре е за един играч да освободи за кратко съзнанието си от тениса

898 0

Григор Димитров вече няма търпение да се върне на корта, след като си взе почивка след участието си на "Уимбълдън". Първата ни ракета заяви, че всеки играч има нужда за малко да освободи съзнанието си от тенис и е доволен от почивката. 

"Починах си малко, отидох на море за три или четири дни и се върнах у дома, за да свърша някои неща там. Мисля, че беше добър момент за това да освободиш за кратко съзнанието си от тениса, това е добре за един играч. След това се завърнах във фитнеса, а после и на корта, за да навляза във форма в подходящия момент. А той е сега, в началото на серията турнири на твърди кортове", каза Димитров.

Той ще започне участието си на турнира във Вашингтон днес. Григор ще си партнира с Лука Пуй в надпреварата на двойки, като се очаква след полунощ двамата да играят срещу Жулиен Рожер (Холандия) и Хория Текъу (Румъния).  "Важно е да задържиш момента и да се фокусираш върху нещата, които ти се получават в последните месеци. Нямаш толкова много време да се подготвяш, ако се замислиш - имаш само две седмици и не можеш да прекаляваш и да рискуваш да се претовариш".

"Целта ми е да се представя по-добре на всеки следващ турнир. Когато си достигнал до четвъртфинал на един турнир, искаш да подобриш това при следващата възможност, да направиш крачка по-нагоре. Когато си бил на финал, искаш следващия път да спечелиш турнира. В същото време знам колко трудно ще бъде, защото всички играчи се целят в това. Всеки има своя път, така че единственото, което ми остава е да се съсредоточа върху моя и да дам всичко от себе си", заяви още той.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички