Григор Димитров: В момента просто Анди е най-добрият тенисист в тура


Григор Димитров: В момента просто Анди е най-добрият тенисист в тура
Снимка: Getty Images/Guliver

1321 0

Първата ракета на България Григор Димитров призна превъзходството на Анди Мъри след загубата от него на осминафиналите на Откритото първенство на САЩ. На централния корт “Артър Аш” световният номер 2 победи категорично българина с 6-1, 6-2, 6-2 за близо 2 часа игра.

„Знаех какво трябва да направя, но изпълнението не се получи. Направих твърде много непредизвикани грешки. Почти нямах първи сервис. Освен всичко това Анди връщаше и всеки удар.”

Днес силите ми ме напуснаха както физически, така и психически. Бях леко пренавит да изляза на централния корт, в ключов сблъсък. Разбира се всичко това бе страхотен опит за мен – просто в момента Анди е най-добрият тенисист в тура."

Григор Димитров бе унищожен от устремения към титлата Мъри

Въпреки поражението с достигането си до осминафиналите в Ню Йорк Димитров продължи с възходящото си представяне в последно време и най-вероятно през следващата седмица ще се придвижи с няколко места в световната ранглиста.

„През последните 5-6 седмици усещам, че нещата се получават при мен. Дисциплината ми се подобри, отнасям се максимално професионално на и извън корта.

Леко подобрение има и в начина, по който провеждам мачовете си. Така че си мисля, че се движим малко по-малко в правилната посока”, допълни още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички