Григор Димитров тръгна силно в Сидни (ВИДЕО)


Григор Димитров тръгна силно в Сидни (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1262 0

Григор Димитров започна ударно на турнира в Сидни от сериите ATP 250, след като в мач от втория кръг удари с 2:0 (7:6. 6:4) над Пабло Куевас.

Българският тенисист нямаше почти никакви проблеми, като не допусна нито един пробив, въпреки че показа леки колебания при подаването си, особено в първия сет.

На 1/4-финалите Гришо ще има за съперник победителя от двойката Александър Долгополов - Александър Саркисян.

Българинът почна сковано двубоя и още при 2:2 допусна точка за пробив в полза на Куевас. За радост на феновете му, до пробив не се стигна, но уругваецът сервираше убедително и при 3:3 българинът отново имаше леки проблеми. Въпреки това той взе подаването си, а до края на сета двамата сервираха отлично - 6:6 и тайбрек.

 

В него Димитров беше повече от убедителен. Той взе първата точка с добре пласиран сервис, а след това съперникът му направи серия от грешки и резултатът набързо набъбна до 6:0. Уругваецът отрази два сетбола, но при третия отново началният удар на Гришо му дойде на помощ и той затвори сета със 7:2 точки.

Натрупаното самочувствие след спечеления първи сет позволи на Димитров да заиграе по-освободено и резултатът не закъсня. 24-годишният българин направи ранен пробив, който веднага бе затвърден и за Куевас ситуацията стана почти неспасяема. Южноамериканецът пропусна шанса си да върне интригата в четвъртия гейм, който получи две точки за пробив, но ги пропиля.

В крайна сметка Димитров пропиля още куп точки за пробив, но все пак успя да затвори мача с 6:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички