Григор Димитров се завръща на корта


Григор Димитров се завръща на корта
Снимка: Getty Images/Guliver

2720 0

Григор Димитров ще участва на започващия следващата седмица турнир във Вашингтон, а жребият ще се тегли късно тази вечер. Състезанието е от категория АТР 500, а за момента българина е 3-и поставен в основната схема. Първите 16 поставени във Вашингтон почиват в първи кръг и започват директно от втори, което означава, че първият противник на Григор ще е тенисист извън Топ 40 на ранглистата.

Водач в основната схема е Томаш Бердих, който получи „уайлд кард” от организаторите на турнира. Втори поставен е Милош Раонич, а непосредствено след него е Димитров. Останалите фаворити Нишикори, Изнър, Гаске, Андерсън и Монфис. Заявки са подали още тенисисти като Хюит, Карлович и Щепанек.

За трети път Григор Димитров ще участва във Вашингтон. Дебютът му беше през 2011 г., когато записа две победи и беше спрян на осминафиналите от Янко Типсаревич, а през миналия сезон направи крачка напред и достигна до четвъртфиналите. Григор има да защитава 90 точки от миналогодишния четвъртфинал, което означава, че за да добави нови към актива си, ще трябва да подобри представянето си от минарата година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички