Григор Димитров разкри кое прави Федерер най-великия за всички времена


Григор Димитров разкри кое прави Федерер най-великия за всички времена
Снимка: Getty Images/Guliver

2830 0

Григор Димитров и Роджър Федерер до сега са се изправяли седем пъти по между си, като българинът няма нито една победа. Двамата сега могат да се срещнат и на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. 

Там Федерер ще се бори за своята шеста титла, като последната е от преди 10 години, а преди 3 той игра финал, който загуби. Швейцарският Маестро е считан за най-великия в тази игра, като има в колекцията си 20 титли от Големия шлем.

"Помня първия път, когато играхме. Беше в Базел. Мислех, че съм се представил добре. Никога обаче не бях срещал тенисист с такъв опит, който има такова виждане върху играта. Федерер винаги е един ход пред тебе и това го прави толкова опасен.

Разбира се, той е икона в спорта, но когато излезем на корта, всеки има своите шансове. Стига се естествено до трудни моменти и за двамата, но тогава той е много, много по-добър. Да, приличаме си по доста неща и винаги съм се радвал, когато ме сравняват с него, но мисля, че плановете ни за мачовете и начинът, по който играем, са напълно различни.

Той е най-великия и се надявам да продължи да играе, но не още дълго", сподели Григор пред ESPN.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички