Григор Димитров пречупи германец на старта в Монте Карло


Григор Димитров пречупи германец на старта в Монте Карло
Снимка: Getty Images/Guliver

7905 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи германеца Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:4 в първия си мач на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Монте Карло. Българинът стартира колебливо срещата и допусна пробив, но след това се стабилизира и категорично надигра високия почти 2 метра Щруф.

Григор показа разнообразие от удари и добра игра от основната линия, на които Щруф не успя да намери отговор. Българинът приключи мача за 77 минути игра и ще се изправи срещу Жереми Шарди във втория си мач в Монте Карло. При победа срещу Шарди Димитров може да играе с Рафаел Надал. 

СЕТ 1

1:0 - В първия гейм Григор демонстрира разнообразие от удари, като пусна две къси топки, а освен това показа солидна игра от основната линия. Българинът затвори подаването си на 15.

1:1 - Ян-Ленард Щруф започна колебливо на своето подаване, като първият му сервис не влизаше. Григор от своя страна показа добра игра на ретур, но успя да стигне само до 30, преди да сбърка бекхенд и да позволи на Щруф да изравни.

1:2 (пробив) - Григор започна с двойна грешка, но след това спечели бързи три точки. При геймбол българинът влезе в дълго разиграване, което бе спечелено от Щруф, който показа добра игра от основната линия. След това германецът обърна резултата с два чудесни ретура, а след това и успя да пробие след дълго разиграване и непредизвикана грешка на Гришо.

1:3 - Щруф спечели гейма без затруднения и затвърди пробива.

2:3 - Димитров бързо-бързо стигна до 40:0, но след това Щруф върна една точка с мощен ретур на втори сервис, а после Григор направи двойна грешка. Все пак българинът затвори гейма с хубав сервис на 30.

3:3 (пробив) - Германецът не успяваше да вкара първия си сервис, а в дългите разигравания не показа достатъчно увереност. Григор от своя страна стабилизира играта си и успя да върне пробива на 0.

4:3 - Димитров продължи да играе силно и да диктува разиграванията. Българинът се добра до бързи три точки и затвори гейма на 15.

5:3 (пробив) - Григор показа солидна игра от основната линия и започна да взима преимущество в дългите разигравания. Разнообразието в ударите на българина му осигуриха два скрити сетбола, като оползотвори още първия.

6:3 - Димитров започна колебливо подаването си, като отстъпи инициативата на Щруф. Липсата на агресия от страна на българина позволи на Щруф да поведе с 15:30, но след това Гришо показа добро сервиране и успя да спечели гейма на 30 и да затвори сета.

СЕТ 2

0:1 - Щруф имаше известни затруднения в началото на сервис гейма си, но след това се стабилизира и успя да спечели подаването си на 30.

1:1 - След двойна грешка и още някои неточности Григор си създаде проблеми и даде на Щруф точка за пробив. Българинът все пак успя да я отрази, но след това допусна груба грешка на мрежата, която даде нов брейкбол на Щруф. Гришо спаси и него, а след това успя да спечели подаването си.

1:2 - Щруф показа повече агресия и това му донесе лесен сервис гейм, спечелен на 15.

2:2 - Германецът започна силно на сервис на Григор и си осигури две точки за пробив. Българинът обаче показа хландокръвие и отрази и двата брейкбола с чудесни удари от бекхенд. След това Димитров на свой ред стигна до геймбол, при който игра сервис-мрежа и спечели.

3:2 (пробив) - Щруф се разколеба след изпуснатите шансове в предишния гейм, а Григор се възползва, за да го притисне и да направи важен пробив.

4:2 - Още един труден сервис гейм за Григор, при който Щруф стигна до равенство 40:40. Българинът обаче запази самообладание и успя да спечели подаването си, с което и затвърди пробива.

4:3 - Ян-Ленард Щруф се ядоса и за малко да си обърка сервис гейма. Германецът започна лошо, но след това коригира играта си и спечели подаването си.

5:3 - Григор спечели комфортно подаването си на 15.

5:4 - Димитров успя да затрудни Щруф, но силите му стигнаха само до 30.

6:4 - Гришо успя да се добере до 40:15 и два мачбола, като реализира още първия.

ПРЕДИ МАЧА:

Заради валежите в Монте Карло двубоят между Григор Димитров и германеца Ян-Ленард Щруф от първия кръг на Мастърс турнира в Княжеството бе отложен за ранния следобед днес. Димитров и Щруф трябваше да се изправят един срещу друг в понеделник, но дъждът обърка програмата на домакините и тя бе пренаредена.

По този начин срещата между двамата е насрочена за трета на Корт Де Пренс, където играта започва в 12:00 часа българско време с мача Алберт Рамос Виньолас - Яник Синер. След това Дан Еванс и Душан Лайович ще започнат своя мач, който започна вчера, но бе прекратен след 6-3 в полза на британеца в първия сет. Това означава, че мачът на Григор трябва да започне в ранния следобед, около 14:30 часа или малко след това.

До момента Димитров и Щруф са играли един срещу друг четири пъти, като балансът е 2:2. Любопитен факт е, че два от въпросните четири сблъсъка бяха именно във втория кръг на ATP Masters 1000 турнира в Монте Карло. През 2017 г. германецът победи с 3-6, 6-3, 6-2, а две години по-късно първата ни ракета взе реванш на кортовете на Княжеството със 7-6, 6-4. Последният мач помежду им бе отново на Мастърс надпревара на клей – в Рим през 2019 г., когато Щруф отново спечели с 6-4, 6-7, 6-3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички