Григор Димитров посочи какво ще го направи специален играч, не е Никол


Григор Димитров посочи какво ще го направи специален играч, не е Никол
Снимка: Getty Images/Guliver

1377 0

Григор Димитров мечтае за титла от “Големият шлем”. Призна го отново преди турнира от серията “Мастърс 1000” в Париж. “Когато спечелиш такъв трофей, се превръщаш в един от по-специалните играчи.

Често се питам: Защо да не мога да го направя? Смятам, че съм способен да го постигна. Работя напълно достатъчно, а може би и повече. Защо да не стигна и до №1 в света? По това време догодина обаче се надявам да бъда устремен към турнира в Лондон.

Да се класирам там, е мечта за мен. Преди години едно място не ми достигна и се чувствах тъжен. Винаги съм искал да играя в това състезание, защото смятам, че го заслужавам. Казвам си: Защо не аз? Това може би е цел №1 пред мен. Ако остана здрав и върша правилните неща, ще се случи”, коментира Димитров. Той говори за шампионата на АТП в британската столица, с който приключва сезонът.

В Париж Григор ще започне направо от втория кръг. Негов съперник ще бъде Маркос Багдатис (Кипър), който победи 6:2, 6:4 представителя на домакините от Франция Пол-Анри Матьо. Българската звезда участва и на двойки с Айсам-ул-Хак ал Кюреши (Пак) и в първия кръг отстраниха 6:2, 7:6 (7:5) колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара.

Димитров говори и за треньора си Даниел Валверду, когото чувства близък. “Започнахме да работим ден за ден - по това време аз имах и други треньори, а той преговаряше с други играчи. Двамата просто си паснахме и намерихме правилния ритъм. Все още има какво да научим един за друг.

Целта е да намерим още по-добър баланс и да започнем да печелим още по-големи мачове и турнири. Той е работохолик. Най-важното е да се погледнеш в огледалото и да си кажеш, че си направил всичко възможно. Това е важното за мен сега. Обичам да се отнасям философски към живота, не съм повърхностен човек.

Понякога трябва да кажеш: Окей, това е. Тогава се превръщаш в истински мъж, защото си признаваш, че си допуснал грешки, но е време да си дадеш възможно най-добрия шанс”, казва Григор. След края на сезона той ще замине в Африка на сафари със семейството си, но не уточни дали с тях ще бъде и приятелката му Никол Шерцингер.

Източник: 24 часа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички