Григор Димитров обяви готовност за следващия си турнир, където има тежка серия, но и една от най-сладките победи (ВИДЕО)


Григор Димитров обяви готовност за следващия си турнир, където има тежка серия, но и една от най-сладките победи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4179 0

Григор Димитров имаше почивка от малко над седмица след участието си на Мастърса в Монте Карло, където отпадна от Холгер Руне след драматичен мач на 1/8-финалите. След това избра да не участва в надпреварата в Барселона, но вече е готово за завръщане на корта.

Това ще се случи в Мадрид, нещо, което самият Гришо потвърди с последната си публикация в Isntagram. "Хубаво е да имаш събитие на домашна сцена и да се подготвящ за следващото. Продължаваме към Мадрид", написа първата ни ракета, която от години живее в Монте Карло.

Григор има шанс за рекордно класиране

Турнирът в Мадрид не е сред любимите на Григор Димитров

Още: Оптимизъм за Григор Димитров! Ясно е поне докога запазва мястото си в Топ 10 на света

В Мадрид Димитров ще е сред поставените тенисисти, което означава, че ще почива в първи кръг. И все пак това със сигурност не е сред любимите турнири на българина. През периода от  2018 година до 2021 година Гришо така и не успява да запише нито една победа на кортовете там, като трябва да отбележим, че през 202 година не се провежда заради пандемията от короновирус.

През 2023 година започна с победа над Грегоар Барер във втори кръг, но след това загуби от Карлос Алкарас. И все пак има всички предпоставки най-добрият ни тенисист да запише рекордно постижение там, като има един единствен 1/4-финал през 2015 година.

Настилката в испанската столица е по-бърза от други надпревари, а това може да помогне на Гришо да прекрати лошата серия, точно както бе и в Маями. Отличната форма на българина също не е за подценяване, като в понеделник (22 -ри април) трябва да научи и жребия си.

Любопитното е, че през 2013 година Григор успява да победи световния номер 1 Новак Джокович, като впечатлява с играта си. Тогава играта на българина беше високо оценена и от публиката в испанската столица, която от тайбрека на втория сет до края на срещата не спря да скандира името му. А Григор задмина и Алкарас и е много напред по брой победи през сезона.

Още: Изненада: Бивша на Григор Димитров в "опасна близост" до най-близкия му приятел (СНИМКА)

Върнаха Григор Димитров към кошмарен за него момент отпреди 1 година

Новак Джокович разкри, че е имал спор с малкия си син заради Григор Димитров

Под формата на комплимент: Зададоха най-странния въпрос на Григор Димитров

В Румъния се питат: Забрави ли Григор Димитров - Мадалина Генеа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички