Григор Димитров обясни защо се е разделил с треньора си и загатна, че ще пише книга


Григор Димитров обясни защо се е разделил с треньора си и загатна, че ще пише книга
Снимка: Getty Images

2842 0

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, даде интервю пред "Nova" в дните преди старта на Sofia Open 2022 (25 септември - 2 октомври). Хасковлията разкри защо е оттеглил заявката си да играе във Франция преди надпреварата в България:

"Здрав съм, просто ми трябваше малко повече време. Имах малко проблеми с тялото и здравословно, исках да си дам малко повече почивка. Дадох си време за почивка и подготовка, за да съм в най-добрата форма".

Димитров говори и за решението да се раздели с треньора си Данте Ботини: "За мен също не е лесно, през годините съм работил с много треньори. Някак си не можехме да имаме постоянство. От всеки треньор съм научил много неща. Не искам да си губя времето с неща, които няма да ми допринесат с нещо повече. Бях без треньор половин и година, преди това, и пак имах добри резултати".

"Един треньор не може да ни научи наново как да играем тенис, всеки от нас знае как да играе, въпросът е подготовката. Трябав да сме сплотени, а може би с Данте имаше дистанция, която ни отне много и мисля, че беше време (б.р. - да се разделим)".

"Имам доста опит зад себе си, имам доста мачове. Преди време да стигнеш до четвъртфинал на Голям шлем беше успех, сега вече е по-различно. Всеки е с по-мощен удар, по-бърз. Така че не знам доколко треньор може да помогне. Искам да си дам малко време да помисля. Ще потърся правилната посока. Аз усещам, че имам още, което мога да дам от себе си. Не искам да бързам да взимам решение само защото нямам треньор", каза още Гришо и след това обяви, че обмисля да напише книга или да създаде филм за трудностите, през които е преминал:

"Със сигурност имаше моменти в които беше трудно, много пъти не съм споделял неща, през които минавам. Всеки гледа какво става на корта, но какво става зад този централен корт - никой не знае. Никога не е хубаво да съдиш другите, защото не знаеш през какво минават. Не искам дори да се боря срещу това, че не съм разбран. Аз ще бъда по-отворен към тези неща, дали ще е във филм или книга не знам... имам такива планове за бъдещето. Всичко върви ръка за ръка. Най-важното нещо е балансът. В миналото не исках да влизам в сериозни разговори, защото колко хора ще го разберат това? Само хората около мен", констатира първата ракета на България.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички