Григор Димитров научи първия си съперник в Париж


Григор Димитров научи първия си съперник в Париж
Снимка: Ивайло Анев

1595 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на Мастърс-а в Париж следващата седмица. Българинът ще бъде поставен под №9, което му дава правото да започне от втори кръг на надпреварата.

Победителят от двубоя Роберто Баутиста Агут - Стив Джонсън ще чака хасковлията във втория кръг. При успех над един от тези съперници и класиране в третия кръг от турнира, Гришо може да си уреди среща с петия поставен Марин Чилич. 

През миналия сезон световният №10 бе поставен под №6, а в първия кръг се справи в два сета с французина Ришар Гаске. Последва отпадане от Джон Иснър в третия кръг след дълга трисетова битка.

ПРОМЕНИХА ИСТОРИЧЕСКО ПРАВИЛО НА УИМБЪЛДЪН

През 2017 година Григор Димитров направи истински фурор в мъжкия тур. Той вдигна трофеите от цели четири различни турнира, а на Australian Open игра 1/2-финал, който загуби от Рафаел Надал. Черешката на тортата дойде в края на сезона, когато Гришо спечели Финалния Мастърс, който го изкачи до №3 на планетата. През тази година обаче представянето на ракета №1 на България може да се определи като разочароващо и до края на календарната година той може дори да изхвърчи от Топ 20. Повече за това може да четете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички