Григор Димитров мачка в Бризбън (ВИДЕО)


Григор Димитров мачка в Бризбън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1904 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели и втория си официален мач на сингъл за годината, след като се наложи лесно с 6:2, 6:4 над френския ветеран Никола Маю в Бризбън. Така Димитров очаква на четвъртфинала един измежду младата тенис звезда Доминик Тийм и австралиеца Сам Грот.

Първият сет се разви светкавично, след като още в първия гейм Димитров проби противника, след два красиви минаващи удара. Българинът затвърди пробива с гейм на нула и реализира нов пробив в петия гейм, като затвори сета за само 26 минути, правейки общо 4 аса и 15 печеливши удара срещу само 2 непредизвикани грешки.

Вторият сет беше малко по-оспорван, но отново Григор беше по-агресивният и диктуваше темпото. Българинът проби при 3:3 гейма, след като Маю помогна и с двойна грешка, а на точката за пробив се стигна до размяна на сечени удари, при която нервите на французина не издържаха.

При 5:4 и сервис на Димитров за мача, Маю имаше три точки за връщане на пробива, но българинът не позволи това да се случи – пет поредни точки и четвъртфинал в Бризбън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички