Григор Димитров е доволен: Имах нужда точно от този двубой


Григор Димитров е доволен: Имах нужда точно от този двубой
Снимка: Guliver/GettyImages

1506 0

Поставеният под №8 в световната ранглиста на мъжкия тенис Григор Димитров е изключително доволен от победата над Хуан Мартин Дел Потро в Пекин. Българинът изостана на два пъти в резултата, но все пак спечели битката след 7:6, 7:5 в най-интересния мач до момента в надпреварата.

"Щастлив съм че победих в два последователни сета. Хуан Мартин е невероятен боец. Всеки път като играем е страхотно. Той е прекрасен човек, обичам да тренирам с него, обичам да се състезавам срещу него", каза хасковлията пред официалния сайт на ATP.

"Имах нужда от такъв мач. След US Open не бях играл няколко седмици и нямах представа какво да очаквам. Като цяло кортът тук е бърз и това пасва на играта на Дел Потро. По време на мача всиките му удари имаха дълбочина, а аз трябваше да намеря най-добрия  отговор. Борих се през цялото време, останах позитивен и е страхотно, че срещата приключи с победа за мен", каза Гришо след тежката среща срещу един от фаворитите в турнира.

Следващият съперник на Димитров е Роберто Баутиста Агут, като двубоят е в петък. Българинът беше лаконичен в оценката си за испанеца, но го назова като "опасен".

"Не успях да гледам много днешния му мач. Опасен опонент е, а и не бива да подценяваш никого. Първите ми два мача бяха срещу много добри играчи. Трябва да гледам от моята страна на мрежата и да съм фокусиран върху това", допълни Григор. Вижте видеото с пълното интервю на българския тенисист:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички