Григор 15-и в схемата на Australian Open, мечтан дуел го чака в 3 кръг


Григор 15-и в схемата на Australian Open, мечтан дуел го чака в 3 кръг
Снимка: Getty Images/Guliver

1510 0

Григор Димитров ще бъде поставен под номер 15 в основната схема на Australian Open - първият турнир от Големия шлем за 2017 година, който започва на 16 януари. Българинът е на същата позиция и в световната ранглиста, след като спечели титлата в Бризбън и прогресира с две места.

Любопитен факт е, че Григор задмина тепърва завръщащия се от контузия Роджър Федерер, който е поставен под номер 17. В третия кръг на Australian Open, ако всичко върви по план за Гришо, то той ще се изправи именно срещу Федерер или някого от останалите от 17-о до 24-то място - Ришар Гаске, Джон Иснър, Иво Карлович, Давид Ферер, Пабло Куевас, Джак Сок и Александър Зверев.

Жребият за турнира ще се тегли в петък.

Първи в схемата, естествено, е водачът в световната ранглиста Анди Мъри, а втори е миналогодишният шампион Новак Джокович.

При жените Цветана Пиронкова ще бъде сред непоставените. Първата ни ракета е 63-та в световната ранглиста. Водач в схемата на Откритото първенство на Австралия при дамите е Анжелик Кербер, а втора е носителката на шест титли от турнира Серина Уилямс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички