Голям скандал в тениса за уговорени мачове, България също е замесена


Голям скандал в тениса за уговорени мачове, България също е замесена
Снимка: Getty Images/Guliver

3638 0

Изключително голям скандал с уговорени тенис мачове бе разкрит от френския L'Equipe, който белгийските власти разследват. Още по-неприятното е, че скандалът обхваща и България.

Във Франция са задържани и разпитани 17 местни играчи от ниските нива на тениса, а белгийската полиция твърди, че се е свързала с колегите си в България, САЩ, Германия, Холандия, Египет и Словакия, където също има замесени играчи.

Разследването се води от властите в Белгия, защото там се намира смятаният за глава на цялата престъпна схема Григор Саргасян, познат като Маестрото, който в момента е под домашен арест. Белгийските власти твърдят, че в списъка към момента има 137 тенисисити, но имената им все още се пазят в тайна. Те са получавали между 500 и 3000 евро, в зависимост от това дали са уговаряли даден гейм, сет или цял мач. Разпитаните разказвали, че така нареченият Маестро обикалял из нискоразредните турнири и на място предлагал на даден тенисист да участва в схемата.

Белгийските власти разполагат с информация, че от синдиката са наемали случайни лица срещу минимално заплащане, които са залагали малки суми на договорените мачове, за да не попаднат под радарите на разследващите съмнителни залози. Френското издание твърди още, че в схемата не са замесени елитни спортисти, а само такива, които играят предимно на турнири от сериите "Чалънджър". Имената на играчите се пазят в тайна, докато тече разследването.

А какъв бе един от големите скандали за 2018 година в тениса - може да си припомните в този материал.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички