"Геврек" и 2 мачбола не стигнаха на Цветана Пиронкова срещу 8-ата в света в Маями


"Геврек" и 2 мачбола не стигнаха на Цветана Пиронкова срещу 8-ата в света в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

2064 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна драматично от WTA 1000 турнира в Маями, след като допусна обрат и загуби двубоя си срещу осмата в света Арина Сабаленка с 1:2 сета (6:0, 3:6, 6:7(9). Българката започна страхотно срещата и записа "геврек", без да даде гейм на силната си опонентка, но след това допусна пълен обрат и отпадна от надпреварата. Българката изпусна и два мачбола.

След летящия първи сет Пиронкова запази високо си ниво и през втората част, като дори се добра до пробив, с който поведе с 3:1 гейма. След това обаче Сабаленка се съвзе и спечели пет последователни гейма, включително два пробива, за да затвори сета в своя полза. В третата част двете тенисистки играха равностойно, като си размениха по два пробива.

Цвети успя да поведе с 4:2 гейма в третия сет, а след това сервираше за мача при 5:3, но се пропука и допусна да бъде изравнена. Така се стигна до тайбрек, в който двете вървяха точка за точка. При 4:4 Сабаленка взе две последователни точки и получи два мачбола, които Пиронкова върна. След това Пиронкова стигна до два мачбола, но не се възползва от тях. Сабаленка пропиля още един пробив, преди в крайна сметка да спечели с 9:11 точки в тайбрека.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички