Гаел Монфис напусна Ролан Гарос: Физически се чувствах добре тази сутрин, но...


Гаел Монфис напусна Ролан Гарос: Физически се чувствах добре тази сутрин, но...
Снимка: Getty Images

4177 0

Намиращият се на 394-то място в ранглистата на ATP тенисист - Гаел Монфис, съобщи, че се оттегля от турнира от Големия шлем Ролан Гарос!

36-годишният французин трябваше да се изправи днес, 1 юни, във втория кръг на надпреварата срещу датчанина Холгер Руне (№6), но е решил да се откаже заради проблем в китката.

В първия кръг той бе постигнал драматична победа над аржентинеца Себастиан Баес (№42) - 3:6, 6:3, 7:5, 1:6, 7:5, а двубоят бе продължил 3 часа и 51 минути.

"Физически се чувствах добре тази сутрин, но имам проблем с китката, който не може да бъде решен. Чувствах го още в мача срещу Баес. Отидох на преглед и лекарят ми каза, че не е добре да играя с такава контузия. В първия кръг беше рисковано, но днес реших, че не трябва да продължвавам", обясни Монфис, който е трикратен четвъртфиналист в турнира, а през миналия сезон не участва заради операция на петата.

Той все пак ще остане в Париж, за да подкрепя съпругата си Елина Свитолина, която вчера, 31 май, се класира за третия кръг при жените след успех над австралийката Сторм Хънтър с 2:6, 6:3, 6:1. Тя прави завръщане в професионалните тенис през този сезон, след като през октомври 2022-ра роди момиченце.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички