Французин е първият съперник на Григор Димитров в Акапулко


Французин е първият съперник на Григор Димитров в Акапулко
Снимка: Getty Images/Guliver

1385 0

Григор Димитров ще започне участието си на турнира в Акапулко срещу французина Адриан Манарино. Победителят от двойката ще срещне във втори кръг Миомир Кецманович или Фелисиано Лопес. Димитров е поставен под номер 5 в схемата на турнира. Манарино е номер 36 в световната ранглиста.

Двамата са се срещали два пъти помежду си, като и двата мача са спечелени от българина. Последният от тях беше именно в Акапулко и приключи при резултат 6:7(8), 6:2, 7:6(2). Първата им среща беше през 2016 г. в Делрей Бийч и Димитров надделя в два сета - 6:4, 7:5.

Освен това Димитров ще играе и в турнира на двойки, заедно с Томи Пол. През 2014 г. Димитров спечели титлата в мексиканския град, която е единствена за него на двойки от ATP 500. Миналата година първата ни ракета достигна 1/2-финалите на турнира на сингъл, където загуби от Рафаел Надал. По пътя Григор отстрани последовалтено Дамир Джумхур, Манарино и Стан Вавринка.

Какво каза Димитров преди началото на турнира, прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички