Фелисиано Лопес спря устрема на Григор Димитров в Куинс


Фелисиано Лопес спря устрема на Григор Димитров в Куинс
Снимка: Gulliver/GettyImages

16301 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се класира за финала на тенис турнира в Куинс Клъб, след като на 1/2-финала загуби от Фелисиано Лопес с 5:7, 6:3, 

Това бе втора загуба за световния №11 от този съперник, като първата също бе на този турнир.

Българинът игра стабилно в почти целия мач, но Лопес се възползва от грешките на опонента си в правилните моменти и в крайна сметка стигна до победата.

Във финала утре той ще спори с Марин Чилич, който по-рано днес се наложи над Жил Мюлер.

Първи сет

1:0 - Първият сервис гейм на Григор бе доста слаб и той трябваше да спаси две поредни точки за пробив с помощта на добрия си сервис. След грешка на Лопес и трети ас в гейма, българинът взе подаването си.

1:1 - Лопес от своя страна нямаше никакъв проблем, когато сервираше и лесно изравни резултата.

2:1 - Григор отново имаше затруднения, след като се стигна до 30:30, но отново сервисът му помогна, за да се измъкне от трудната ситуация.

2:2 - Нов безкомпромисен гейм от Лопес, спечелен след само 1 изгубена точка.

3:2 - Нивото на игра на Димитров беляза възход, като той за първи път взе сервис гейма си без да даде точка на противника.

3:3 - Постепенно играта на Централния корт се изравни, като двамата успешно печелиха геймовете си.

4:3 - Седмият гейм започна със забавяне от няколко минути, след като над Централния корт припръска дъжд. Това обаче не притесни световния №11, който с два аса и две грешки от ракетата на Лопес взе подаването си на 0.

4:4 - Испанецът отговори подобаващо също с гейм, в който не даде никакъв шанс на опонента си.

5:4 - Гришо отново имаше леки затруднения, след като поведе с 40:0, но позволи Лопес да направи две точки. В крайна сметка ретур в аут от ракетата на испанеца доведе нещата до 5:4.

5:5 - Лопес от своя страна взе поредния си лесен гейм в сета.

Пробив! 5:6 - Отново проблемен гейм за Димитров. Хасковлията пак поведе с 40:15, но допусна изравняване, а след двойна грешка се стигна и до втората точка за пробив пред Лопес. Бекхенд в мрежата от ракетата на българина даде преднина на посрещащия.

СЕТ! 5:7 - Испанският тенисист демонстрира за пореден път колко лесно печели подаванията си, с което взе и първия сет.

Втори сет

1:0 - Димитров спечели лесно първото си подаване във втория сет.

1:1 - Противникът му също демонстрира спокойствие в своя сервис гейм, като бързо изравни.

2:1 - Във втория гейм, в който сервираше, Гришо отново имаше проблеми, стигна се до точка за пробив при 30:40, но тя бе отразена, а след това с помощта на началния удар, нашенецът удържа подаването си.

2:2 - Григор получи своя шанс в гейм №4, но не се възползва от него. Той имаше точка за пробив при 30:40, а след това и още една, но не успя да се възползва от тях и испанецът изравни резултата.

3:2 - Нов лесен гейм на сметката на Димитров.

3:3 - След подновяването на играта Лопес поведе лесно с 40:0, допусна да се стигне до 40:30, но с мощен сервис сложи край на гейма.

4:3 - Българската ракета №1 отговори подобаващо с пореден гейм на 0.

Пробив! 5:3 - Лопес отново бе неубедителен в своя сервис гейм, допускайки изравняване при 40:40. Последва сгрешен бекхенд и брейкбол за Димтиров, който бе отразен. При втората възможност обаче Лопес изкара форхенд в аут.

СЕТ! 6:3 - Нов безпроблемен гейм за българина, с който той затвори сета.

Трети сет

0:1 - Решителният сет в 1/2-финала започна с лесно спечелен гейм за Лопес.

1:1 - Отговорът на Григор не закъсня - отново гейм на 0.

1:2 - Испанецът отново имаше проблем с гейма, в който сервираше, допусна равенство при 30:30, но с два добри сервиса той взе гейма.

2:2 - Поставеният под №6 също имаше проблеми в своя гейм. Той изоставаше с 15:40, изравни резултата, а след това спаси нови 4 точки за пробив преди да спечели най-дългия гейм в мача.

2:3 - Лопес лесно поведе с 40:0, но допусна българинът да направи две точки за 40:30, но с прекрасен сервис испанецът сложи край на гейма.

Пробив! 2:4 - Хасковлията отново бе затруднен, след като изоставаше с 0:30, а сигнал за аут при негов форхенд щеше да донесе три точки за пробив, ако системата "Ястребово око" не се бе намесила. Последва и изравняване за 30:30 и нова спасена точка за пробив при 30:40. В крайна сметка обаче се стигна до пробив за Лопес, който дойде след нови две спасени точки за пробив.

2:5 - Отново лесен гейм за Лопес.

СЕТ! 2:6 - Българинът не издържа на натиска и в крайна сметка допусна още един пробив, с което загуби срещата.

Срещата между Григор Димитров и Фелисиано Лопес може да гледате на живо на този линк.

Преди мача

Григор Димитров продължава добрите си изяви на турнира в Куинс Клъб, където триумфира през 2014 година. Българинът постигна три победи до момента, а сега на пътя му е познатият му съперник Фелисиано Лопес. Именно него Гришо трябваше да победи във финала преди 3 години, за да завоюва титлата.

Преди това двамата имат и друга среща в същата надпревара. През 2010 година Лопес печели убедително с 2:0 в първия кръг. През 2016 двамата се срещнаха и на Мастърс-а в Синсинати, където Димитров постигна труден успех с 2:1 сета.

Вчера Фелисиано Лопес победи Томаш Бердих в изтощителна битка продължила 2:30 минути. След 7:6, 6:7, 7:5 той си подпечата билета за 1/2-финалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички