Федерер предизвика Григор на корта


Федерер предизвика Григор на корта

2397 0

Григор Димитров ще излезе срещу кумира си Роджър Федерер на турнира в Ню Йорк през март. Лично швейцарецът уредил поканата за участие на хасковлията, за да могат да премерят сили един срещу друг.

Това ще стане на демонстративното състезание BNP Paribas Showdown в "медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк на 10 март догодина. Двамата с Федерер са в страхотни отношения напоследък, Гришо твърди, че стават все по-добри приятели. Той все още съжалява, че не можа да се изправи срещу швейцареца на Ю Ес Оупън. На шоуто през март обаче ще има възможност хем да премери сили с него, хем да прекарат достатъчно време заедно.

През октомври 2013 г. двамата се изправиха един срещу друг в Базел. Тогава Федерер се справи с българина, побеждавайки го с 6:3, 7:6 и сложи край на серията му от седем поредни успеха.

В последните няколко издания на демонстративния турнир в Ню Йорк се включиха имена като Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри, Хуан Мартин дел Потро, Мария Шарапова и Серина Уилямс, тоест най-големите. Сега Гришо попада в тяхната компания и ще се постарае да е на топ ниво. Въпреки че надпреварата е за забавление, Димитров е готов да даде максимума от възможностите си.

Традиционният формат включва един мъжки мач на сингъл и още един, който противопоставя или две от звездите на дамския тенис, или както бе на последното издание - двойков мач между братята Брайън и братята Макенроу.

Засега не е ясно дали гаджето на Григор Мария Шарапова ще го придружи, но най-вероятно рускинята няма да го зареже сам. Стига да няма сериозен ангажимент, и тя ще се присъедини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички