Федерер отказа Циципас и ще се бори за исторически десети трофей в родния Базел


Федерер отказа Циципас и ще се бори за исторически десети трофей в родния Базел
Снимка: Guliver/GettyImages

1660 0

Поставеният под №1 Роджър Федерер се класира сравнително лесно за финала на турнира в родния си град Базел. Маестрото надигра третия в схемата Стефанос Циципас от Гърция с 6-4, 6-4 и се доближи на една победа от юбилейната победа №10 в Базел.

Швейцарският ветеран елиминира съперника си след 1 час и 19 минути игра и поведе с 3-2 в преките двубои с него. Федерер записа 6 аса и направи два пробива, като нито веднъж не се пропука на собствения си сервис.

За титлата на домашния турнир 38-годишният Федерер ще спори с австралиеца Алекс де Минор, който играе в турнира с покана от организаторите. Де Минор по-рано днес се наложи над американеца Рейли Опелка със 7-6 (7-2), 6-7 (4-7), 7-6 (7-3).

210-сантиметровият Опелка реализира 26 аса, а Де Минор - 14. И двамата тенисисти направиха по един пробив от две възможности в мача. Де Минор вече води с 4-0 в мачовете с Опелка, като всички срещи се играха тази година. 20-годишният Де Минор и Федерер ще се изправят един срещу друг за първи път. За Роджър това ще бъде 157-и финал в тура (102-54), а за австралиеца шести (3-2).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички