Ето точно колко пари е спечелил тенисистът Григор Димитров в кариерата си


Ето точно колко пари е спечелил тенисистът Григор Димитров в кариерата си
Снимка: Getty Images

9738 0

Съвсем скоро най-добрият български тенисист Григор Димитров ще премине границата от 20 милиона долара, спечелени от наградни фондове в своята кариера!

Хасковлията, който е на точно 30 години, стана част от професионалния тур през 2008 г. и през годините не успя да спечели мечтаната за всички българи титла от Големия шлем, но все пак се задържа сред най-добрите играчи в света вече повече от едно десетилетие.

От понеделник (11 октомври) Гришо започва участието си на пореден турнир в САЩ и ще го стори от втория кръг, който ще му осигури минимум 29 054 долара, с които общата сума, спечелена от него, ще набъбне до 20 010 747 долара!

Интересно е да се отбележи, че Григор Димитров е в Топ 25 във вечната ранглиста за най-много заработени пари на корта. През 2017 г., когато бе във върхова форма, завърши под №3 в света по приходи с 5.59 млн. долара, от които 2.5 дойдоха от триумфа на финалите на ATP в Лондон...

Ето какво очаква Григор Димитров на турнира в Индиън Уелс през идната седмица!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички