"El Mundo": Григор се прероди след Шарапова и пак обича тениса


"El Mundo": Григор се прероди след Шарапова и пак обича тениса
Снимка: Guliver/Getty Images

2168 0

Григор Димитров е възроден и си върна любовта към тениса след раздялата с Мария Шарапова. Това пише испанското издание "elmundo.es" след успешната серия на българина на Ю Ес Оупън.

Според изданието, Димитров индиректно е признал, че добрите промени в кариерата му са дошли след раздялата с руската красавица, която се случи през юли 2015 г.

"Всичко се промени за мен през последната година и половина", е цитиран да казва Димитров.

Испанското издание пише, че първата ракета на България се стреми да се върне към най-добрите си изяви след кошмарната 2015 г. Тогава той нареди 22 загуби и стигна само до два полуфинала на малките турнири в Бризбейн и Истанбул.

Определиха часа на сблъсъка Григор - Мъри

"Връщането на Димитров към по-предни етапи на най-престижните турнири от веригата ATP контрастира с усложнената ситуация на бившата му партньорка, осъдена на две години забрана след положителен тест за мелдоний", посочва "elmundo.es".

"Аз не мисля за нищо друго, щастлив съ, да бъда нервен преди мач или нетърпелив преди да скоча на пистата. Харесва ми да вземам ледени бани, харесва ми да тренирам, аз съм щастлив да го правя", казва Григор.

Българинът се надява да достигне Топ 10 в света, където не много отдавна беше под номер 8. А на Ю Ес Оупън му предстои тежък осминафинал срещу световния номер две Анди Мъри.

"Ще бъде много трудно, защото той играе изключително добре", реалист е нашият тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички