Дъждът и Джонсън сломиха Гришо на Уимбълдън


Дъждът и Джонсън сломиха Гришо на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

996 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на най-престижния турнир от Големия шлем - Уимбълдън - след загуба с 1:3 сета в третия кръг срещу намиращия се в много добра форма американец Стив Джонсън.

Цели четири пъти (три пъти днес) дъждът объркваше програмата на организаторите на турнира, спираше играта и разсейваше състезателите. Гришо започна вчера дуела си с Джонсън, но той бе прекратен при 3:4 и пробив за американеца, който днес хасковлията заличи, но това не му помогна да се поздрави с успеха.

Въпреки че спечели първият сет, Григор отстъпи в следващите три и така пропусна възможността да се изправи срещу Роджър Федере в 4-ия кръг на разкъсвания от спирания заради дъжд (общо 14 досега) Уимбълдън.

Двубоят започна още вчера, когато в петия гейм Григор Димитров допусна пробив, въпреки че играта му бе обнадеждаваща. Поради мрак, заради забавянето на началото на мача, двамата се оттеглиха от корта при резултат 3:4 и сервис за Джонсън.

Гришо си свърши работата в самото начало на днешния ден и почти мигновено върна брейка, за да изравни геймовете и в крайна сметка да вкара първия сет в тайбрек. Той бе изключително изравнен като съотношение на силите, но българинът съумя да спечели на 6 точки и да поведе в резултата с 1:0.

Вторият сет обаче не се оказа толкова успешен за Григор, въпреки че нито един от двамата играчи не успя да пробие подаването на съперника си. Хасковлията пропиля един брей-бол, но като цяло бе напълно нормално частта да се реши в тайбрек, след като и двамата бяха доста убедителни на сервис. За съжаление, Гришо отстъпи с 3:7 и резултатът в сетовете бе изравнен на 1:1.

Следващата част започна доста по-късно от очакваното заради голямата пауза поради проливния дъжд над Лондон - първа от общо трите в двубоя. Димитров очевидно бе разконцентриран след нея и започна кошмарно третата част, допускайки два пробива за 0:3, преди отново играта да бъде прекъсната, заради валежите.

Гришо направи необходимото след паузата и върна един пробив, но не след дълго отново стана плячка на форхендите на американеца. При 2:4 Джонсън пак спечели подаването на съперника си и си осигури ключово предимство, което затвърди в последствие, за да осъществи обрат след 6:4 - 2:1 сета.

Джонсън започна с пробив и следващия сет, а Гришо пропусна два добри шанса да направи моментален рибрейк, а след това отново стана жертва на грешните си решения при разиграванията - втори брейк и 1:3. При 2:4 българинът отново не бе ефективен и позволи за пореден път да загуби подаването си, а малко след това играта пак бе спряна заради дъжд.

Гришо спаси първия мач-бол, в същото време пропускайки две брейк-точки, за да отпадне в крайна сметка след 2:6 и 1:3 сета. Така Димитров няма да се срещне с Роджър Федерер в 4-ия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички