Джулия Терзийска ще играе финал в Египет


Джулия Терзийска ще играе финал в Египет

1348 0

Джулия Терзийска достигна до финала на турнира в Шарм Ел Шейх, Египет (10 000$) за втора поредна седмица. 19-годишната българка надигра на полуфинала с 6-3, 5-7, 6-3 грузинката Мариам Болквадзе.

Двете си размениха общо 12 пробива, като половината от тях бяха в първия сет. Джулия на два пъти успя да спечели подаването си, което се оказа достатъчно, за да поведе с 6-3. Тя изоставаше с 2:4 във втората част, но направи обрат до 5-4 и си осигури два поредни мачбола при сервис на грузинката. Болквадзе, не само че успя да неутрализира опасността и да спечели гейма си, но до края на сета не позволи на българката да спечели дори точка. Мариам удължи серията си на 5 поредни гейма, след като проби на старта на решителната част и в последствие задържа подаването си.

Терзийска спря негативната си серия и отново започна да контролира събитията на корта като до края на срещата даде на съперничката си още само 1 гейм.

В спора за титлата Джулия ще се изправи срещу Аминат Кушхова, която в изцяло руски сблъсък надигра със 7-5, 6-4 Анна Моргина.

Междувременно в Тунис Изабелла Шиникова достигна до финала на двойки, след като с партньорката си Фатма Ал Набхани надиграха със 7-6(3), 6-4 испанките Аиноа Гомес и Алба Поу, предава БГНЕС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички