Джокович тропна по масата и подчини сър номер 1 в света


Джокович тропна по масата и подчини сър номер 1 в света
Снимка: Getty Images/Guliver

1335 0

Новак Джокович удари звучен шамар на чисто новия световен номер 1 Анди Мъри и спечели мечтания финал на турнира от сериите АТР250 в Доха по крайно драматичен начин в три сета - 6:3, 5:7, 6:4.

Така сърбинът взе важно психологическо предимство срещу основния си съперник за 2017 година и в същото време направи чудесна репетиция за започващото на 16 януари Открито първенство на Австралия.

Джокович секна серията от 28 победи на Мъри, която го извиси до върха в ранглистата на АТР в края на миналата година и взе частичен реванш за поражението от шотландеца на Финалите на АТР преди няколко седмици.

Сърбинът изглеждаше далеч по-внушително на корта, в сравнение с полуфиналния си двубой срещу Фернандо Вердаско, когато трябваше да спасява пет мачбола. Той спечели убедително първия сет срещу Мъри с 6:3 и изглеждаше сигурен в успеха още във втория, но новопровъзгласеният сър направи два пробива в най-решителните моменти и по крайно драматичен начин оцеля в мача.

В третия сет обаче Джокович наказа слабия втори сервис на съперника си и се поздрави с безценен от психологическа гледна точка трофей преди първия турнир от Големия шлем.

Двамата са се срещали и в четирите турнира от Големия шлем, във всичките девет Мастърса и в пет финала на сериите АТР500, но сега за първи път се изправиха един срещу друг в най-ниската верига.

Джокович дръпна с 25:11 в общата статистика на сблъсъците между двамата, а във финали с Мъри вече има 11 триумфа срещу осем на шотландеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички