Джокович: Ще работя здраво, за да възвърна увереността си


Джокович: Ще работя здраво, за да възвърна увереността си
Снимка: Getty Images/Guliver

895 0

Бившият номер 1 в света Новак Джокович призна, че в играта му липсва увереност, но изрази мотивацията си да работи здрави, за да си възвърне предишното самочувствие на корта. Сръбският тенисист има много колебливи резултати през последната година и половина, като бе измъчван и от контузия в лакътя.

"Винаги съм вярвал в себе си и точно затова успях да реализирам всичките си детски мечти. Сега обаче увереността ми не е на нужното ниво. Това не е учудващо, като се имат предвид резултатите ми в последно време, но единственото, което мога да направя, е да стисна зъби и да работя здраво, за да си върна самочувствието. Няколко добри мача и един добър турнир и това ще се случи", коментира Джокович, който се подготвя за турнира от сериите Мастърс в Мадрид следващата седмица.

От началото на годината Джокович има баланс от 5 победи и 5 загуби, като записа ранни отпадания на няколко поредни турнира. "След всичко, което ми се случи в последните 18 месеца, очакванията ми са по-ниски, но мотивацията и амбицията ми са незасегнати. Последните ми резултати не са такива, на каквито съм свикнал, но завръщането на корта е процес и ми предстои много тежка работа. Имал съм и подобни ситуации преди, но никога толкова тежки. Трябва да приема това като част от процеса на израстване", сподели сърбинът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички