Директорът на ATP София коментира решението за неучастие на Гришо


Директорът на ATP София коментира решението за неучастие на Гришо
Снимка: Getty Imagtes/Guliver

1012 0

Директорът на предстоящия турнир от веригата ATP в София Ерхан Орал разкри, че разбира мотивите зад отказа на Григор Димитров да играе пред родна публика в първия от този клас турнири в България.

Той също би посъветвал Григор (при условие че му е треньор) да се насочи към други надпревари след Australian Open, но въпреки това изрази надежда, че именно българската публика би разубедила Гришо и той да участва в София.

"Познавам се с Григор и с баща му. Бих казал, че отношенията ни са доста добри. Видяхме се на кафе (с Димитров) и говорихме за турнира в София. Той има други планове, най-малкото защото има договор за участие в турнира в Акапулко (б.а. 22-27 февруари).

Освен това в Австралия сега температурата достига до 40 градуса, а в София сега е минус 15. По принцип след Откритото първенство на Австралия има два пътя за тенисистите за участие в турнири - в Америка и в Европа.

Ако бях негов треньор, аз също не бих го посъветвал да играе в Европа и после да пътува за Америка. Все пак, обаче, турнирът в София е в неговата родна страна, така че има вероятност той да промени решението си", каза Орал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички