Димитър Кузманов дебютира с победа в Големия шлем


Димитър Кузманов дебютира с победа в Големия шлем
Снимка: Guliver/GettyImages

1226 0

Димитър Кузманов започна с победа в квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Това е първа негова победа в турнир от Големия шлем. Мико се наложи с 4-6, 6-3, 7-6(5) над германеца Даниел Мазур, който е №181 в световната ранглиста. Срещата продължи 2 часа и 46 минути.

Кузманов допусна пробив за 1-2 в първия сет. До края на тази част нови пробиви нямаше и така Мазур спечели с 6-4. Във втория сет българинът направи решителен пробив, за да поведе с 4-2. До края на тази част Кузманов взе подаванията си и след 6-3 изравни сетовете.

В третата решителна част българинът бе пробит за 0-2, но веднага отговори с рибрейк. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него Кузманов поведе с 5-1 точки. Мазур намали при 6-5 точки за Мико, но след това последваха четири поредни точки за нашето момче за крайното 10-5 точки.

Във втория кръг Кузманов ще играе срещу друг германец - Тобиас Камке (№254 в световната ранглиста). Втората ракета на България игра миналата есен с Камке на Чалънджър турнир в Швейцария и отстъпи с 4-6, 6-7.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички